Емблема кафедри ФХОТМ.Перехід на головну сторінку
Кафедра фізико-хімічних основ технології металів
КПІ ім. Ігоря Сікорського
Новини Гостьова книга Форум Чат Дошка пошани Корисні посилання Адреса


Практика у Маріуполі


Практика у Маріуполі За навчальним планом студенти інженерно-фізичного факультету спеціальностей «Спеціальна металургія» та «Ливарне виробництво чорних і кольрових металів» після другого курсу повинні пройти ознайомчу учбово-металургійну практику. За такими офіційними і лякаючими словами насправді приховується дуже цікава і пізнавальна поїздка до красивого міста Маріуполь, подорож у захоплюючий світ металургії.

Мені пощастило проходити практику на «Маріупольському металургійному комбінаті ім. Ілліча».

Їхали ми туди автобусом, який відправлявся від нашого рідного десятого гуртожитку. Тільки уявіть : всі разом, співаючи різні пісні, ми роздивлялися у вікнах багатства нашої рідної неньки- України.

Жили ми там дуже весело у гуртожитку, як справжні студенти, однією дружньою сім’єю. Кожного дня проходили заплановані екскурсії на завод. І ми, вдягнуті у спеціальну форму: старенькі штанці й сорочечку, примостивши на ще сонній голові яскраву помаранчеву каску, вирушали у світ металу.

Практика у Маріуполі Це було дуже цікаво, побачити весь процес: від виплавки чавуну до прокату листів металу. Ми помилувалися красунею доменною піччю, відвідали конвертерний, мартенівський, агломераційний, прокатний та інші цехи- вся металургія, як то кажуть, у всій своїй красі. Тут і ріки палаючого металу, і величезні ковші, і палаючі виливки. Люди на комбінаті були дуже до нас уважними і привітливими.

А після «тяжкого» робочого дня на нас завжди чекав смачнючий обід у їдальні. У вільний час ми гуляли по місту, ходили купатися і рибалити на море, навіть були на міському катку. Проте найбільше мені сподобалося у «Екстрім-парку». Там були найрізноманітніші атракціони, покататися на яких коштувало щонайбільше 3 гривні. Правда дивно? Кожен з нас із захопленням згадує чарівні краєвиди, якими ми вдосталь намилувалися із колеса огляду та замирання серця, під час спуску зі швидкістю вільного падіння.

Практика у Маріуполі Завдяки нашим керівникам ми відвідали Маріупольський драмтеатр, виставу-мюзькл «Острів скарбів». Актори грали просто блискуче і неперевершено.

Дивно, що, на перший погляд, звичайне місце поєднало у собі стільки яскравих та колоритних сторін: потужний промисловий гігант, багатий культурний центр, місце для розваг та відпочинку, романтичну і чаруючу казку…

Кожну хвилину нашої чудової подорожі хотілося назавжди залишити у пам’яті.

У вересні місяці у комбінату було велике свято День народження Бойко Володимира Семеновича, людини, завдяки якій взагалі наша практика є можливою. І з цієї нагоди ми вирішили висловити всю свою повагу і вдячність за теплий прийом маленьким віршиком-поздоровленням :









Хай здоров’я Ваше буде булатом,
Хай доля дарує Вам щастя завзято,
Любові хай буде, як з неперервного розливу,
І друзів Вам бажаємо весняну зливу.

Хай домна плавить Вам з життя везіння,
А конвертер і мартен удачу доводять до кипіння.
Хай сльози з’являються лише від сміху,
А діти й онуки ростуть Вам на втіху.

Хто не сумує, для того неможливого нема,
Тому даруйте посмішку свою, хоч задарма.
Хай сонечко натомість Вам дає тепло,
Щоб все й завжди у Вас було!





Коли тобі весело і цікаво, то час спливає дуже швидко, тому наші два тижні практики пролетіли як лічені дні. Було сумно і весело прощатися з Маріуполем : серце назавжди хотіло залишити собі часточку цього чудового міста а душа вже летіла назустріч новому і незвіданому…


Практика у Маріуполі


Автор: Бойко Вікторія (ФС-52)
Оціни статтю:
-3-2-10+1+2+3
Рейтинг: 784
Переглядів: 410
Дата: 26.06.2010

Коментарі:
Перейти Перейти